May 15, 2014

Soma işçi cinayetine Lgbti Örgütlerden ortak açıklama

Basına ve Kamuoyuna;
Biz LGBTİ bireyler ve örgütler olarak Manisa Soma’da ölen işçilerin ve ailelerinin acılarını derinden yaşıyor ve paylaşıyoruz.
Soma’dakinin benzeri toplumsal felaketlerin ardından yas tutan bir toplumsal refleks içinde olmayacağımızı aksine güvensiz, sağlıksız iş ortamlarında işçi çalıştıran, çocuk işçi ve kaçak işçi çalıştıran, teşvik eden, bunları görmezden gelen uygulamaların ve politikaların karşısında mücadele edeceğimizi, sesisimizi daha da yükselteceğimizi belirtmek isteriz.
Siyasal iktidarın madenlerde, inşaatlarda işçileri, sokaklarda kadınları, çocukları, eşcinselleri, transları, okullarda, üniversitelerde öğrencileri, öğretmenleri, hastanelerde, asm’lerde doktorları, hemşireleri, kışlalarda askerleri, Kürdistan’da, Kürtleri öldüren, baskı altına alan, cezaevlerine tıkayan, toplumun ifade özgürlüğünü kısıtlayan basiretsiz politikalarına kararlılıkla karşı duracağız. Halk olarak politikaların ve pratikteki uygulamaların sahibi ve sorumlusu olan siyasal iktidardan her insan ölümünün tek tek hesabını soracağız.
Hepimizin içini yakan Soma’daki işçi cinayetlerinin acısını en derinden yaşayan işçi ailelerine ve Türkiye halklarına taziyelerimizi iletiyor, toplum ile bireye karşı işlenen suçların cezasızlığının son bulmasını ve sorumluların bir an önce yarğı önüne çıkarılmasını istiyor, tüm toplumumuzu ölümlere karşı güçlü bir tavır almaya davet ediyoruz.
- Dersim Roştiya ásme Lgbti Oluşumu
- Hêvî Lgbti İnsiyatifi
- İstanbul Ayıları Grubu
- İstanbul Lgbtt Derneği
- KaosGL Derneği
- Keskesor Lgbti Diyarbakır
- Lambda İstanbul Lgbti Derneği
- Liseli Lgbti Oluşumu
- Lambda İstanbul Aile Grubu (LİSTAG)
- Malatya Homofobiye ve Transfobi karşıtı Gençlik insiyatifi
- Mersin 7 Renk Lgbti Derneği
- Queer Adana Lgbti insiyatifi
- Odtü Lgbti Dayanışması
- Pembe Hayat Lgbtt Dayanışma Derneği
- Siyah Pembe Üçgen İzmir
- SPoD Lgbti Derneği
- Trans Dayanışması
- Zeugmadi Lgbt Oluşumu

No comments:

Post a Comment