Jun 26, 2014

Liseli LGBTİ Hormonlu Domates'te

Bu yıl 10.'su düzenlenen Hormonlu Domates Homofobi-Transfobi Ödülleri dün gece Şişli Belediyesi ev sahipliğinde Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapılan bir törenle sahiplerini buldu.

Sahiplerini buldu dediğimize bakmayın. Ödülü almaya hak kazanan hiç kimse salonda bulunmuyordu. Açıkçası biz de gelip almalarını beklemiyorduk. Düşünsenize Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni gelip özür diliyor, domatesini alıyor. Ay ben gülerim.

Ödüllerden bahsetmeden önce konuklar ve organizasyon hakkında konuşalım. İstanbul'un elit ibneleri başta olmak üzere yerli yabancı lubunyalar vardı. Trans ablalarımızdan, abilerimizden tutun da "heteronormatif" gacılara, homofriend heterolarandan kuirlere kadar salonda yok yoktu. Ay bir kaç eski koliyi de görmedik değil. Gecedeki gullüm ve dedikodu oranıyla laço ve manti oranı eşitti. Gerisini siz düşünün! Tuvaletin önünde lubunların sıra olmasından belliydi gecenin libido seviyesinin tavan yaptığı. "Ay şu öndeki, sakallı, takım elbiseli manti kim?" gecenin en çok dönen muhabbetiydi galiba. Bulursanız numarasını bize de verin. Bir şey danışacağız da. Onur Haftası Komisyonu da özenmişti geceye. Ceketler, dar patolonlar, elbiseler giyilmiş şekilde tam kadro hazır bulunuyorlardı. Ara sıra çişe, sigaraya kaçıp 10 dakika gelmedikleri de oldu ama ibne milleti uzun süre oturunca popoları düzleşiyor. Gecede herkes birbirinden şıktı. (Kür ayol) Hepsini sayamayacağım şimdi. Dikkat çeken konuklar (dikkat çekmeyen mi vardı diye sormak lazım aslında) arasında LİSTAG da bulunuyordu. Aileler uzun süre ayakta alkışlandı. Gecenin starına gelince; Seyhan Arman "Matmazel Coco" (90-60-120). Törenin sunuculuğunu yapıyordu. Coco sahnede olur da biz eğlenmez miyiz? Koptuk ayol. Program sırasını ezberlemeden sahneye çıkmış olsa da hakkını yememek lazım. Gecenin diğer güzelleri Ayta Sözeri ve Esmeray da törende sahne aldılar. Madır Öktiş de sahne de devleşenlerdendi. Lady Gaga'yı iliklerimizde hissettik adeta.

Ve gece başladı.

Dur başlamasın. Dedikodu var ayol. Tören öncesi Hevi LGBTİ İnsiyatifi ve Esmeray fısır fısır konuşuyordu. Hevi ekibi domatesleri toplamış, BDP Gençlik Meclisi'nin özel ödül almasını protesto edeceklerdi. Esmeray ikna etmiş gibi duruyordu.

Herkes yerine oturdu. Hadi hadi başlıyor. Şşşttt.


Matmazel Coco bütün ihtişamı ve "asilliği" ile salona girdi. Alkış kıyamet, salon yerinden oynadı. Coco kendisine bir laço arayışındaydı. Ay birini gözüne kestirdi de adı Alpay olunca hoşuna gitmedi. Daha çok Mehmet, Osman tarzı şeyler istiyor bizim Matmazel. Ee öyle olunca bulamadı tabi. Osman'ı, Mehmet'i bulsak biz bırakmayız. Gerçi Alpay'da fena değildi.

Ödüller verilmeden önce 22. İstanbul Onur Yürüyüşü tanıtım videosu izlendi. Ay mutlaka izleyin. Kederlendikçe izliyor, kahkahalar atıyoruz. İzlemek için;


İlk ödül EĞİTİM kategorisinden verildi. Ödülü Yeditepe Üniversitesi aldı. Ödülü Liseli LGBTİ'den Emre Demir verdi. Yeditepe'yi tercih listelerimizden silelim bakalım.

Ödülü almaya hak kazananlar salonda bulunmadığından Coco kimi seçtiyse hormonlu domates ona verildi.

SPOR kategorisi ödülünü MATEJA KEZMAN aldı. Böyle taş adamlar nasıl bu kadar ahmak olabiliyor anlamıyorum. Ay neyse. Ödülü Avukat Fırat Söyle verdi.

EĞLENCE DÜNYASI kategorisi ödülünü OKAN BAYÜLGEN aldı. Ödülü Ayta Sözeri verdi.

Ödülü verdikten sonra Ayta Sözeri tabi ki aramızdan ayrılmadı. Salonu uzun süre şarkılarıyla coşturan Sözeri ayakta alkışlandı.

YAŞAM ALANLARI kategorisi ödülünü ANKARA KIZILAY ALIŞVERİŞ MERKEZİ aldı. Ödülünü İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği'nden Ebru Kırancı verdi.

SANSÜR kategorisi ödülünü TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ aldı. Ödülü Ankara Pembe Hayat LGBTİ Dayanışma Derneği'nden Buse Kılıçkaya ve Gani Met verdi.

BEYNELMİLEL kategorisi ödülünü RUSYA aldı. Ödülü Madır Öktiş verdi.

Video paylaşım sitesi Youtube üzerinden fenomen haline gelen Madır Öktiş Lady Gaga'nın Applause parçasının parodisini yaptı. Ayol Gaga'yı iliklerimizde hissettik. Coco da beğenilerini dile getirdiğine göre bu çocukta iş var demektir. En azından yok yere fenomen olmamış. Günümüz fenomenleri de görüyoruz. Ne idüğü belirsiz iki üç tip, iki kahkaha attıracağım diye karaktersizliklerini, kişiliksizliklerini gün yüzüne çıkarıyor. Madır Öktiş ibne olmanın verdiği farklılıkla tarzını ortaya koyuyor.


KURUMLAR kategörisi ödülünü İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI aldı. Ödülü Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği'nden Irmak Keskin, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği'nden İlker Çakmak ve SPoD'dan Volkan Yılmaz verdi. İlker bakanlığa karşı pantolon indirdi.

Gece boyunca twitterda #hormonlu hashtagi üzerinden tweetler atıldı. Coco'nun yoğun baskısı altında herkes onu ne kadar sevdiğini dile getiren tweetler yazdı.

MEDYA kategorisi ödülünü YENİ AKİT GAZETESİ aldı. Ödülü IMC TV muhabiri Michelle Demishevich verdi. Akit'in bize yaptığı madilik, ödülsüz bırakılamazdı elbette.

SİYASET kategorisi ödülünü açık arayla RECEP TAYYİP ERDOĞAN aldı. Ödülü Boysan Yakar ve Sedef Çakmak verdi. Erdoğan ve saz arkadaşları koltuklarının sallandığı bu günlerde de, vazgeçilmezlerimiz arasında kalmayı başardı.

Bir de tabi tartışmalı ödülümüz vardı: Barış ve Demokrasi Partisi Gençlik Meclisi'ne verilmesi planlanan Genel Ahlaksız Özel Ödülü. Hafta boyu sosyal medyada, mail gruplarında, bar köşelerinde, dernek masalarında, çarkta, kolide ateşli ateşli tartışılan ödülün verilme anı da, yumuşatılmaya çalışılsa da gergin geçti denebilir. Domates atma eylemi hareketin "ağır topları"nın ricası üzerine ve Coco'nun domatesleri yemesi nedeniyle yapılamadı. Ödüle en büyük tepkiyi gösterenlerden biri olan Hevi LGBTİ'yi yatıştırma görevi ise Esmeray'a verilmişti. Her ne kadar son anda Hevi salonu terk etse de, beklenenden daha sakin geçtiği söylenebilir. Ödül verildi mi sorusuna gelince de, ne verildi ne verilmedi. Ay Allah tamamını erdirsin.

Gece sonunda abilerimiz ablalarımız Neo Club ev sahipliğinde yapılan Hormonlu Domates Partisi'ne gitmek üzere yola çıkarken biz liseliler evlerimize dönmek için salondan ayrıldık.

Şimdi Liseli LGBTİ olarak bir ricada bulunacağız: Biz gittikten sonra salonda ufak bir madilik çıkmış. Madiliğin tarafı değilsek, olay bizim için madilik değil gullümdür. Bizsiz yapılan gullüm haramdır. Herkes kendine gelsin, biz oradayken tartışın ayol! Susanlar, bizden sonra konuşmasın.

11. Hormonlu Domates Homofobi-Transfobi Ödülleri'nde görüşmek dileğiyle. Öpenziiii.

Emre DEMİR - Erkan ÇIVAK (Liseli LGBTİ Oluşumu)

No comments:

Post a Comment