Feb 20, 2015

Açılma sırası İzmir'de!

İzmir’de yaklaşık 3 aydır hoş bir telaşın içindeydik. Daha önce İstanbul ve Ankara’da örgütlenen ve güzel işler başaran Liseli LGBTİ Oluşumu’nu İzmir’e, okullarımıza getirme derdindeydik. 3 aydır, yaklaşık 20 kişi, hep beraber çabaladık. Düzenli aralıklarla toplantılar aldık, atölyeler yaptık. Artık büyüme vakti geldi, İzmir açılıyor!
Liseli LGBTİ Oluşumu Ankara’da yola çıkarken, “Alışın her yerdeyiz bizim için bir slogandan ibaret değil” demişti. Bizler, bu sesi yükseltiyoruz! Başından beri varolduğumuz yerlerde, evlerimizde, okullarımızda, sokaklarda artık örgütlü olmanın, bir arada olmanın hayati önem taşıdığını biliyoruz. Yalnız yürüdüğümüz her an karşı karşıya olduğumuz tehlikelere, ancak bir arada durduğumuz zaman göğüs gerebileceğimize inanıyoruz. Bu yüzden, homofobinin ve transfobinin yayılmaya başladığı, cinsiyetçiliğin dayatıldığı okullarımızda şiddete uğramadan eğitim hakkımızdan yararlanabilmek için, nerede olursa olsun kimliğimizden kaynaklı önümüze çıkan engelleri hep birlikte aşabilmek için, bize dayatılan karanlığı elimizin tersiyle itebilmek için İzmir’de de bir araya geliyoruz!
Okulları, sokakları ve bugün nefes almamızın zorlaştığı her yeri omuz omuza bizim yapmak için daha da güçlenmemiz gerekiyor. Güçlenmek için İzmir’de atacağımız ilk adım olan dışa açık toplantımızı 28 Şubat Cumartesi saat 14.00’da Eğitim- Sen İzmir 4 Nolu Şube’de yapacağız. Bir aradayız, ayaktayız!


1 comment: